Kommunikation Grekland

    Motorcykel, moped och cykel.
Grekland består av olika terräng allt ifrån platt fast mark till bergig och gropig terräng. Tänk på detta vid val av fordon. Motorcyklar och mopeder hittar du att hyra på de flesta av greklands öar, cyklar kan vara lite svårare pga. Den svåra terrängen samt det varma klimatet.

Kom ihåg att kontrollera fordonets skick och kolla upp med din försäkring vad den täcker.
Kom ihåg att använda hjälmen då detta är obligatoriskt. Taxi.
Här är ett billigt alternativ till att resa runt i grekland. Taxi hittar du överallt annars kan du fråga i ortens kafé. Ska du åka långt så kom ihåg att diskutera priset innan, då kan du komma undan billigt. Det finns några flakbilstaxin i Grekland där dom lastar på folk på flaket, men alla betalar sin del av resan så var inte orolig.

Att åka bil i Grekland.
I Grekland kör man på höger sida. Med undantag för några småvägar så är trafikskyltarna detsamma som övriga Europa. Hastighetsbegränsningarna är: 120km/h på motorväg, landsväg 90km/h och i städer är det 50km/h. Greklands lag säger att det är förbjudet för barn under 10 år att åka i framsätet och alla passagerare ska ha bilbälte.

Att hyra bil
Det finns ett stort utbud av biluthyrningsfirmor i Grekland. Här kan man hyra allt fån småbilar till minibussar. Avis och Budget känner nog många igen, det är två stora internationella biluthyrningsfirmor. Lagen kräver att man ska ha en trafikförsäkring, kom ihåg att ta en personförsäkring också när du ändå håller på. Man måste ha haft körkort i minst ett år och minimiålder varierar mellan 21-25år.

Telefonnummer:
Avis: 210 322 4951
Budget: 210921 4771