Athen

   

Värt att veta
Ska du semestra i Athen så är det nog värt att veta att turistsäsongen är mellan April och september. Reser du med små barn så ska du tänka på att åka i början eller i slutet av säsongen eftersom att det kan bli riktigt hett just under juli och agusti. Med temperaturer upp till 35-40 grader.

Här är torgen fyllda med travenor, restauranger, barer, klubbar och butiker. Här kan du strosa omkring bland lopp och frukt marknader, härliga torg och vart du än vänder dig så finns sevärdigheterna nära till hands.

Flera resturanger och Travenor
Självklart så finns även ett enormt utbud av resturanger och travenor i Athen. Priset varierar rejält så kolla alltid priset innan ni beställer. Här finns mat från olika länders kök. Gazi och kolonaki är resturangerna som passar dig som är ute efter den där riktigt grekiska smakupplevelsen.

Athens nattliv
Är du sugen på att slå klackarna i tacket och skaka loss? Då är Athen rätt för dig, här finns ett brett urval av barer, travenor, och krogar att välja mellan. Allt ifrån stjärn-dj’s till goda drinkar med lokalbefolkningen. De livligaste krogarna ligger i Syntagma, kolonaki och i Glyfada.

Shoppingen i Athen
För dig som gillar att shoppa så har Aten mycket att erbjuda, vart du än
går så har du affärer och basarer i alla dess former, tyvärr så är det rätt dyrt att handla i Grekland.Vill du besöka en basar så ska du bege dig till Monasti-raki. Varje söndag är det nämligen basar där. Är du ute efter de lite mer lyxiga affärerna så ska du åka till Glyfada eller Kolonaki.

  Sevärda statyer

Kommunikationer
I Athen är det lätt att ta sig fram, du kan välja mellan att åka Metro som har
tre linjer, buss eller taxi som är ett billigt alternativ att ta sig fram. Det finns
25 spårvagnslinjer i Athen, biljetter köper man i automater vid hållplatserna.

Bankomater/banker
Bankomater finns det många av runtomkring i Athen. Du tjänar mest om du växlar
hemma innan avresa, det är nämligen bättre växlingskurs hemma.

Tillbaka till Athens startsida.