Bra att veta om Korfu

   
Mat och dricks

Maten äts ganska sent på kvällen på grund av det varma vädret. Grekerna förväntar sig dricks och det brukar vara runt 5-10 procent. Hör med ditt resebolag för mer info.

Bank/Uttagsautomater/växlingskontor

Bankerna håller till i korfus stad. Det finns ett flertal banker och deras öppetider brukar vara mellan 08-14 fredagar stänger dom tidigare.
Bankomater och växlingskontor finns på de flesta orter i korfu. Kom ihåg att det även går att växla på hotellen.

Vatten
Drick inte vatten på kran,utan köp ditt driksvatten och använd det även till tandborstningen, kaffekokaren, vattenkokaren mm. Vattnet i kranen inehåller väldigt mycket kalk.

Djur
Det finns en del ödlor/salamandrar men de är inget farliga, dom är bara till din fördel eftersom att de äter mindre insekter. Moskitos eller myggor som vi säger finns det gott om på kvällsidan. Köp myggmedel samt myggkontakter som du sätter in i kontaktuttaget.


 
Längsmed Korfus kust

Barnvänligheten
Grekland älskar barn och det är ingen skillanda i korfu. Här är barnen välkommna med en stor öppen famn. Flera resturanger och travenor har mat anpassade för barn.På vissa resturanger så är barnen välkommna ut till köket för att själva plocka ihop något som passar. Det finns även Mc donalds och inne i korfu stad så finns även den grekiska motsvarigheten till McDonalds som heter Goodies.

Blöjor finns att köpa. Här hittar du samma varumärken som i sverige som tex. pampers.Blöjorna finns att köpa på supermarkets och apotek.

Trafiken är väldigt intensiv överallt i Grekland. I korfu så ska du undvika den gamla delenav staden om du reser med barn, eftersom att den är mycket mer trafikerad.

Shopping.
I Korfu hittar du väldigt mycket handgjorda saker. Av olivträdet så snickras skålar, smycken,tallrikar, fat som säljs till ett bra pris. Olivolja är en stark återkommande del av handeln i korfu.Här hittar du också läder, bälten, handväskor, guld och silver smycken. Självklart finns även kläder att köpa men det är ungefär samma pris som hemma i sverige.

Klädsel vid besök av kloster.
Klä dig respektfullt. Män ska ha långbyxor och kvinnorna ska bära lång kjol och undvik bara axlar

 
Ön Korfu

Tillbaka till Korfus startsida