Fakta om Karpathos

   

Innan man ger sig ut och reser till en nu stad/ö så brukar det kännas bra att snabbt och enkelt få reda på lite lätt om själva resmålet. Som tex. pris för en tvårättersmiddag, om det finns uttagsautomater, om kreditkort accepteras och liknande. Här nedan har vi tagit reda på lite info åt dig som planerar en resa till Karpathos eller ska resa dit.

Snabb Faka om Karpathos
Invånarantal: Ungefär 6000 av dessa bor ungefär 2000 i Karpathos stad.

Yta: Cirka 50 kilometer lång.

Kreditkort: Ja i Karpathos accepterar de kreditkort i stor utsträckning och det finns tre uttagsautomater. Lefkos bör man ha lösa krediter då man inte accepterar kreditkort i samma utsträckning.

Kommunikationer: Taxi och bussförbindelser sker flera ggr i veckan ut till Karpathos olika byar. Båtförbindelser till Rhodos samt Kreta avgår varje vecka. Även inrikesflyg till Rhodos, Kasos samt Aten.

Stränder: I Karpathos stad så finner man både sandstränder samt stenstränder. Runt om ön finns 35 stränder och vikar. Till Amopi ska man bege sig om man vill ha en långgrund strand.

Mat och dryck: En tvårättersmiddag ligger runt 140 kronor per person. En öl kostar ungefär 30 kronor.

Uteliv/Nöjen: Finns inte så stort utbud utav barer och diskotek på ön. Men Pigadia är byn man ska bege sig till om man vill dansa loss, här finns några barer samt diskotek.

Transfer: Från flygplatsen så tar det ungefär 15minuter till Amopi, 25 minuter till Karpathos/Pigadia och 45 minuter till Lefkos.

Klimat
Karpathos bjuder på väldigt hett sommarväder med temperaturer omkring 30 -35 grader. Då och då kan åska förekomma vilket ger svalka. Längs kusten råder lite lägre temperaturer då havsbrisen delar med sig lite svalka. Inlandet bjuder även de på värme men med lite lägre temperaturer omkring 25- 30 grader.

I det stora hela så kan man räkna med soliga varma sommardagar med påhälsning av en och en annan eftermiddagsskur. Under oktober och september så kan man vänta sig ett mera ostadigt och svalt vinterväder. Men vintrarna brukar vara milda med något snöfall då och då. Från och med april så kan man börja vänta sig soliga dagar igen dock med avbrott för några lokala skurar.