Fakta om Korfu

   

Korfu
Korfu är en av de joniska öarna och en av Greklands grönaste öar. Här finner du gröna lummiga områden med azurblått vatten och lugn och ro. Korfu har inte de typiska Greklandsutseendet med det vita och blåa husen, utan här känns det mer som att man är på en ö som har italienska och franska influenser. Många soliga och lata dagar väntar nere på stranden. Självklart finns lite aktiviteter för dig som vill röra på dig också.

Korfu är den perfekta ön för den som älskar Grekland men gärna skulle vilja ha lite mer av det gröna inslaget. Här frodas och växer nämligen mängder av olivträd,citrusfrukter och pinje som ger luften dess underbara doft.Här finns ungefär 112 tusen bofasta greker. Spårket som talas är Grekiska men självklart går det väldigt bra att göra sig förstådd på engelska.


Turistområdet
Hit reser turister från hela europa. De flesta reser som par eller med barn. Korfu har många fina stränder och de flesta är långgrunda vilket passar barnfamiljerna. Azurblått vatten med gyllene sand och inslag av lummiga träd är det som beskriver korfus stränder allra bäst.En stressfri vardag med inslag av roliga och härliga aktiviteter,shopping, golf och lite historia är det som denna underbart vackra ö erbjuder.

Klimatet i Korfu.

Korfu är mycket grönare än de andra delarna av Grekland, det på grund av att under vinterhalvåret så faller väldigt mycket regn. I övriga Grekland så regnar det inte så ofta och växterna får svårare att frodas.

Som runt om i hela Grekland så är det allra varmast under juli och augusti med tempraturer upp mot 40 grader. Tänk på att dricka mängder med vatten och använd solhatt. De farligast solstrålarna är framme mellan 12 och 17, så reser du med små barn så tänk på att göra annat än att vara vid stranden eller poolområdet under de timmarna. Varför inte ta en siesta som grekerna gör.

Hur du reser till Korfu
Till korfu kan du resa på egen hand samt med Apollo som är det enda bolag som reser dit. Andra resebyråer har resor till närliggande platser, som Agios Gordis, Agios Georgis, Dassia, gouvia.

Flygplatsen ligger ungefär 1 kilometer från korfu.

Om du tänker resa på egen hand så finns det flygstolar att köpa hos Apollo, vill du åka båt så går det även kryssningar,bussar från athen med färjelinje.

 

Corfu

Snabb Fakta om Korfu
Invånarantal: ca 112 000
Tidskillnad: +1h
Språk:Huvudsak Grekiska, men många talar engelska.
Strömstyrka: 220v, adapter behövs.
Stöld: Mycket låg risk!
Mer artiklar om Korfu.
- Läs mer vad du bör veta om Korfu


 

Dåligt med bussförbindelser
Det finns inga bussförbindelser som går ända fram till flygplatsen. reser man med något bolag så brukar dom ordna med transfer.

För dig som reser på egen hand så bör du veta att bussförbindelserna in till korfu stad stannar ca 500 meter innan flygplatsen och det är busslinje nr tre som tar dig in till staden.

Annars kan man även åka med taxi, men kom ihåg att ta med växelpengar.

 

 


Hamnen i Korfu

Läs om sevärdheterna i Korfu