Fakta om Kreta

  Snabb Fakta om Kreta
Invånarantal: ca 500 000
Tidskillnad: +1h
Språk: Huvudsak Grekiska, men många talar engelska.
Strömstyrka: 220v, adapter behövs.
Stöld: Mycket låg risk!
Tänker du åka till Kreta?
Grattis då har du valt en vacker och populär plats.Kreta är nämligen en av de mest besökta turistöarna. Det är inte så svårt att lista ut varför Kreta har blivit så populärt, här hittar du nämligen allt! Ingen kan känna sig utanför här.

Sol och bad på Greklands bästa stränder. Sevärdigheterna tar aldrig slut, små mysiga byar och större städer att besöka plus en rik antik kultur och mycket mycket mer!


 


Kreta: Agios Nikolaos


Turistområdet Chaniakusten
Den Norra kusten (Chaniakusten)är det verkliga turistområdet, Med sina hotell och vackra ständer och alla resturanger. .

Vill du till de lugna, vackra orörda stränderna, och bara koppla av så ska du bege dig till sydkusten. Men dessvärre så finns bara ett få antal kvar, då intresset för de stränderna har ökat, Naturisterna har stormat fram och hittat plats på många utav dom här isolerade öarna.

Bergigt med slingriga vägar
Om du väljer att besöka inlandet, så bör du tänka på att det är väldigt bergigt, små slingriga vägar med vägskyltar som du inte ska lita på. Det finns några små byar, men där hittar du inte några kända skyltar som Resturant, inn, eller rent a room.

Men däremot så finns kretensarna. Kretas invånare, ett mycket vänligt och hjälpsamt folk. Bjuder oftast på ett leende. Dom pratar inte engelska så det är nu som ska du ta tillfället i akt och ge iväg några hälsningar på Grekiska. Det är väldigt uppskattat.
Bästa tiden att besöka Kreta är under våren och hösten. Eftersom att Kreta ligger så långt söderut så kan det bli väldigt varmt allra helst på sommaren.

Mer artiklar om Kreta:
- Läs mer vad du bör veta om Kreta

  typisk väg i kreta