Fakta om Santorini

    Snabbfakta om Santorini

Invånarantal: ca 10000

Flygplats: Ja

Bankomat: Ja

Internetcafé: Ja

Resebyrå: Apollo, Fritidsresor och Ving

Huvudstad: Fira

Transfer: Med buss 10- 40 min beroende på var du ska.

Ta sig dit
Det går charterresor med Apollo, Fritidsresor och Ving, Airtours
Du kan välja mellan att åka med charter, flygstol, inrikesflyg eller båt.

Nattliv:
Kamari, Perissa och Fira har de flesta barer och klubbar. Men Fira är det bästa valet för dig som vill ha lite mer liv.

Aktiviteter
Santorini har mycket att erbjuda då det gäller aktiviteter, här finns golf, hästridning, volleyboll, tennisbanor, vattensporter , rullskridskor, vandringar.

  Santorini
Santorini
Shopping.
Här är det exklusiv shopping som gäller, det är lite dyrare än i Sverige så är du ute efter fyndpriser så bör du tänka om.Ön Santorini

 

 

 

En dramatisk charm över ön
Santorini är en ö som fått sin dramatiska och unika charm av vulkanutbrottet som skedde ca år 1500 fkr. En dold vulkan låg i mitten utav Santorini och fick ett stort utbrott som sprängde bort stora delar av ön. Vulkanen finns kvar men numera i en egen liten ö mitt emot Santorini som är väl synlig från ön.

Här finns även den unika svarta och rödsvarta sanden på badstränderna, det är en följd av utbrottet som skedde. Santorini står högt på listan över drömresor för smekmånadspar. Här finns nämligen en bris av romantik som ständigt ger svalka. Helt underbara solnedgångar som ger det där lilla extra och en bedårande vy ut över havet. Hit reser även ungdomar, barnfamiljer och pensionärer för att festa, bada och bara njuta. Santorini är som en enda stor sevärdighet som verkligen är värt ett besök.


Läs mer om Santorini