Kos

    Fakta om Kos
Invånare: ca 30 000
Yta: 295 km2
Kreditkort: Visa är det som funkar allra bäst, bankomater finns.
Handikappvänligt: Nej, inte i kos stad, det är väldigt höga trottoar kanter. Hör med resesäljaren om mer info.
Luftkonditionering och deponering: En avgift för luftkonditionering och deponering betalas direkt till hotellet. Det kostar ca 55kr per dag för luftkonditioneringen.

Partyön Kos har så mycket mer att erbjuda
Om jag nämner kos, så är nog det första du tänker på party ö.
Ja det stämmer, Kos är nämligen känd för att vara just en party ö, och det är lite synd, för det finns så mycket mer som kos har att erbjuda.

Här kan du välja mellan att vara en riktig festprisse, som festar på eftermiddagen till sena natten och fördriver dagen med att sola. Eller så kan du åka till de betydligt lugnare delar runt om i kos, för att besöka små byar, vandra omkring i kos stad, sola och bada i lugn och ro. Kos har nämligen många små intressanta byar att besöka. Bästa sättet att ta sig dit är på egen hand.Det finns bilar och mopeder att hyra. Att besöka byar från medeltiden med borgar, kyrkor, slott och utgrävningar sätter sin lilla prägel på resan.

 
Kos

Härliga vattensporter
Kos har även annat att erbjuda som, vattensporter, underbara stränder. Varför inte åka till Bubble Beach och bada i en helande källa?! Eller följ med på en dagtur till de större städerna, Rhodos, Nissyros och Pserimos. Det går även båtturer till Turkiet, dom turerna brukar vara uppskattade av turisterna.

Är du surfare och vill till det allra bästa surfstället, med de bästa vågorna?! Då ska du åka till Tagaki, Mastihari eller Marwari. Reser du med barnen och vill ha en barnvänlig strand, då kan jag rekommendera Paradise Beach, det är en Lång vacker sandstrand, långgrund med solstolar och parasoll. Det finns även vattensporter för Pappa här. Vill du bara ha lugn och ro, slippa allt stök och bara ligga med en god kall drink och njuta av solen då ska du åka till västkusten, där finns många lugna stränder.


  Shopping
Skor och läder, keramik, mattor, smycken, alkohol och porslin. Är de populära varorna att shoppa i Kos.

Kommunikationer
Det är enkelt att ta sig runt på kos, bussar, taxi och båtar som åker mellan stränderna.

Sedan kan man också hyra egen bil, moped, motorcykel eller cykel.


Prisex. För bil att hyra:
Fiat Panda 2dr 2125 SEK  
Citroën Saxo 2dr 2310 SEK

Prisex. För cykel: 130 sek per vecka.

Resan
Kos har en flygplats, och det är lätt att ta sig dit. Vill du resa med ett resebolag så är det Apollo, Ving och fritidresor som har resor dit. Det går även båtar ut till öarna i närheten.