Lefkas

   

Lefkas som turistmål
Nidri och Perigiali är de största turistorterna i Lefkas. Dom här orterna liggaer ca 17 kilometer från lefkas stad. Ett flertal restauranger, barer och affärer finns här. Här är de flesta hotell och lägenheter samlade. De finaste stränderna finns i Nidri, där är sanden mjuk och fin.

Hit kommer de flesta turisterna, åldersgruppen är blandad. Under juli och augusti så höjs tempot riktigt i staden, volymen från barerna och restaurangerna höjs och partylivet kommer igång.


Nikiana
Nikiana är en liten ort som ligger belägen mellan Lefkas och Nidri. Denna destination passar bäst till de som mest är ute efter sol och bad med lata dagar på stranden. Det finns inte så stort utbud av aktiviteter och nöjen. Några få caféer och travenor finns att tillgå. Vill du shoppa så rekommenderas någon av de närliggande orterna. I juli och augusti så är det som mest aktivitet i Nikiana, då kommer de flesta semesterfirare hit, men fortfarande så är det ändå ett lugnt tempo.

Agios Nikitas
Agios Nikitas är en liten mysig by med många fina stränder. Den här destinationen passar er som älskar att bada.Travenor och caféer finns även här men vill du ha shopping så bör du välja Lefkas stad eller Nidri.

Vackra gränder

STRÄNDER I LEFKAS
Lefkas har många fina badständer med grovkorning sand och azurblått vatten omgivna av vacker grönska.

Kathisma
Härligt lång Grovkorning sandstrand med knallblått vatten och lite folk. Två stora klippor sträcker upp sig ur havet, här är det perfekt att snorkla då det finns många härliga färggranna fiskarter att beskåda.

   

 


Porto Katsiki
 
The beach of Ionian


Porto Katsiki
Denna underbart vackra stranden med mängder av små runda stenar som fyller stranden borde nästan ligga under sevärdheter. Det är en fantastisk plats som man bara måste uppleva. Havet här är turkosfärgat och ligger alldeles nedanför kalkstensklipporna. Hit tar du dig genom att gå ner för de 103 trappstegen som leder dig till denna underbara strand. Kom ihåg att det ärväldigt varmt
här så glöm inte parasollet.
   

The beach of Ionian
Här gömmer sig underbara helt öde stränder med vackert och härligt knallblått vatten. Här gömmer sig tyvärr många sjöborrar i havet så kom ihåg att använda bra badskor då du badar. Stränderna ligger belägna nedanför byn Kalamatis.

Agiofili
packa väskan och bege dig tidigt på morgonen till staden Vasiliki och hoppa på en båt som tar dig ut till denna lilla paradisstrand. Här är vatten turkosfärgat och härligt varmt, sanden är fylld med små släta stenar. Här är det underbart att snorkla. Men många turister har fastnat för denna strand så det gäller att vara ute i god tid om man vill njuta av den i lugn och ro.

Läs om sevärdheter i Lefkas