Luffa i Grekland

   
Har du bestämt dig för att ö- luffa i Grekland?

Ja då har du gjort ett utmärkt val och det är dags att gratulera dig som är i full färd att planera din ö- luffning. Men det finns en del saker som är bra att ha i bagaget när du ger dig ut på din otroligt upplevelserika semester. Grekland är ett land som är väldigt populärt att ö- luffa i. Inte så svårt att förstå kanske med tanke på att det finns ungefär 80 bebodda öar och tusentals orörda små och stora öar att upptäcka. Men det är bara tre ögrupper som är rekommenderade till de som vill ö- luffa. Dessa tre är Kykladerna, Dodekaneserna och östra Egiska ö gruppen .

Billig semester för stora och små
Att luffa mellan öarna tär inte mycket på plånboken och du har mängder med utbud att välja mellan. Grekland har en ö för alla, än om du är på ålderns höst eller ett galet kompisgäng som vill ha sin del av livet. Ö luffning är även det perfekta för kärleksparet eller för de som vill ta en mysig resa tillsammans med familjen. Ja att ö luffa kan alla göra både gamla och unga och jag lovar att du inte blir missnöjd.

Frihetskänsla med härlig omgivning

Många väljer att ö- luffa i Grekland för att få känna friheten svepa in. I dagens stressiga samhälle så är det skönt att få komma bort och verkligen få njuta av lugnet och friheten som Greklands hav och öar har att erbjuda. Då man ö- luffar så kan man själv bestämma vilket boende man vill ha, vilken ö man vill stanna till och titta närmare på, lägga sig på någon öde strand och bara njuta av värmen och det turkosfärgade havet. Här har du även möjligheten att stanna till vid en mysig by och i lugn och ro träffa lokalbefolkningen. Ja ö luffning är en skatt redo att upptäckas.


Vackraste tiden i Grekland

Den allra vackraste månaden i Grekland är mellan april och maj. Då står nämligen våren i blomning. Gräset är grönt och blommorna slår ut. Det kommer en del regn men annars så är vädret väldigt stabilt. Vattnet är tyvärr lite kallt fortfarande med temperaturer runt 20 grader och när kvällen kommer så bör man nog ha en tröja eller jacka tillhands. En annan nackdel är att båttidstabellen har större mellanrum mellan avgångarna. Men turisterna är under ett mycket mindre antal och priserna är låga samt att det är lätt att hitta boende. Denna månad är många vana ö-luffares rekommendation till att ha som startmånad.

Varma dagar och kvällar

Bästa tiden att åka iväg på ö luffning är i Juni. Då är nämligen vattnet som varmast och kvällarna kan avnjutas med ljumma brisar. Det är även lätt att hitta boende då alla hotell och pensionat har öppet och du lär inte stöta på någon taverna som har stängt.
Juli och Augusti är lite sämre månader då högsäsongen i Grekland är på gång i full fart. Priserna är mycket högre och turisterna kryllar så det är trångt och ljudfyllt på gatorna. Många stränder är även de fyllda med turister och värmen är näst intill olidlig med över 40 grader på sina håll. Det är även mycket svårare att få tag på något billigt boende då de oftast redan är fullbokade.

Grekland som en svensk sommar
I september och oktober så har turistnivån sjunkigt igen och priserna sänks. Det är även lite kyligare och nu påminns man om den svenska sommaren, eftersom att vädret är ungefär på samma nivå som en svensk sommar och marken är väldigt torr och bränd.