Att Packa i Väskan

    Viktigt att tänka på
Om du ska ha med dig mediciner så kom ihåg att ta med dig receptet till de mediciner du reser med. Tullen kan be dig visa upp denna, har du inte med dig det så kan det bli problem.
Lämna aldrig någonsin ditt bagage utan uppsikt och tacka aldrig ja till att transportera något åt en främling! Att ha ett säkert lås på väskan är en bra säkerhet för dig, för att komma undan smugglare som sticker ner droger i din väska. Men kom ihåg att tullmännen kan bryta upp väskan om de misstänker något, så ta med ett extra lås.

Viktiga telefonnummer:

Ambulans: 166
Polis: 100
Brandkår: 199

Bra att ha i resväskan.
Under högsäsongen (juni-sept) blir det väldigt varmt i Grekland så det räcker med korta tunna bommullskläder. Tänk dock på att packa med lite finare kläder för middagar. Solhatten är väldigt viktig likaså solglasögon och solskyddsfaktor med högt uv skydd.

De månader innan och efter högsäsongen kan ha väldigt kyliga kvällar, så en tjockare tröja samt ett par långbyxor är att rekommendera. Ta gärna med regnrockar då det brukar komma en skur eller två. Ha en packningsgräns på 20kg. Så klarar du dig med vikten då du ska ha på väskan till planet.

Tull
Resenärer från EU länder får ta med sig obegränsade mängder med tobak och alkohol. Men detta enbart om det är för personligt bruk och att du betalat skatt i inköpslandet. Kommer du däremot från ett icke EU land och har handlat på taxfree så får du bara ta med dig 250g tobak dvs. 200 cigaretter, 2 liter vin eller 1 liter starksprit och 50gram parfym.