Passa på att shoppa i Grekland sommar 2010

   

 

Ska du resa till Grekland i sommar?
Grattis! Nu är det nämligen så att på grund utav Greklands stora ekonomiska kris så får vi svenskar mer för pengarna då vi handlar i Grekland i sommar. Själva resorna har dock inte blivit billigare utan de ligger på samma nivå som tidigare.

Däremot så har grekland en mängd med rabatter och specialerbjudanden för dig som har planerat att shoppa loss i landet.

 

Svenska kronan är stark i Grekland
På grund av krisen så har kronan stärkts mot euron under det senaste året. Hur kan detta då komma sig? Planerna är som så att Grkeland ska bli ett land som ät mer konkurrenskraftigt internatinellet samt så ska det bli en bättre baland i deras budget. Så därför sänker nu grekland sina löner och även konsumentpriserna vilket leder till stora rabatter. Grekerna kan vänta sig ett tufft ekonomiskt år, stora nedskärningar väntar och den grekiska privata ekonomin kommer att få sig en törn. Så passa på att resa till Grekland i sommar och fynda dig fram bland massorna.

Flera strejker väntar
Risken är dock stor att det blir inställda flyg, båtar samt tåg då grekerna känner sig missunnade och tar därför till strejker. Flygbolagen har dock fått en ökad trafik av turister till Grekland det här året. Men självklart är grekerna besvikna och rädda för vad som väntar. Samtidigt som dom vill ha turisterna till Grekland så är strejker det enda som riktigt kan bita på de högre uppsatta då landet är så beroende utav turistnäringen.

Turister populära hos grekerna
Reser man till Grekland så kommer man troligast mötas av en stor välkomnande famn då grekerna nu är beroende utav turismen för att komma på fötter igen. Som turist kan man vänta sig stora rabatter både hos restaurangerna och butikerna
   

.