Santorini

    Santorini
Här är resmålet för er som vill åka på en romantisk semester. Santorini är en dramatisk ö med en vulkanö alldeles mitt emot. Det är en väldigt bergig ö där staden är uppbyggd på klipporna. Hit bör man inte resa med små barn då det är höga klippor med branta sluttningar. Det kanske inte riktigt låter som ett typiskt turistmål som man väljer i första hand, men det är något magiskt över santorino som får många par att bli nyförälskade igen. För när kvällens skuggor faller över staden och en god middag på någon av santorinis restauranger åtnjuts med lite gott vin och med solnedgången som hägrar alldeles bredvid på himlen så kan man nog inte bli annat än förälskad. Många smekmånadspar väljer att resa hit och det kanske inte är så svårt att förstå varför.

Romantiska vyer
Solnedgången över Santorini

Ön som passar alla
Men santorini är inte bara kärleksparens ö, hit åker även barnfamiljer med lite större barn, kompisgäng som vill festa och pensionärer som vill njuta av öns vackra och unika landskap.

Häpnandsväckande solnedgångar med fantastiska vyer
Santorini är en fröjd för ögat med dess fantastiska vyer över havet. För att få det bästa utav solnedgångarna så ska du bege dig till Oia . Här finns även mysiga byar att vandra omkring i och att ta en liten shoppingrunda brukar inte vara helt fel. Här finns även några konstgallerier.

 

Fira
Fira är stället för dig som vill få ut det mesta av din resa. Här finns partystämningen, stränderna, restaurangerna samt shoppingen. Ekonomiskt sett så är det dyrare i Fira, allt är lite mer exklusivt här. Drinkarna, maten och shoppingen är mycket dyrare. Hit kommer nämligen de lite mer välbärgade på besök under högsäsongen.

Perissa
Men Perissa är ändå dit de flesta charterturisterna har sina destinationer när de väljer att resa till sanorini.
Här finns nämligen de bästa stränderna, med dess unika svarta sand och de allra bästa partystämningen.

Monolihtos och Kamari
Vill du ha ett lite lugnare tempo så ska du välja Monolihtos eller Kamari. Här är tempot lite lugnare och musiken inte lika intensiv. Åldern på de resenärer som landar här är lite högre än de andra städerna.
Hit kommer mest pensionärer,medelålderspar och barnfamiljer.

Red Beach är ett måste
Väljer du att åka till kamari så är ett besök på Red Beach ett måste. På Red Beach står en ståtlig röd bergsvägg och sanden är röd och svart blandad. Stranden är dock väldigt liten och blir därför väldigt trång under högsäsongen.

Läs mer om sevärdheter

 

Tillbaka till Santorinis startsida

  Red Beach
Red Beach