Sevärdheter Topp 5 i Lefkas

 

Arkeologiska Museumet
När du ändå åker in till Lefkas stad så ska du passa på att göra ett besök på det Arkeologiska Museumet som ligger beläget mitt i staden. I Museumet så visar man upp gamla antika föremål från Grekland som härstammar ända tillbaka till stenåldern och fram till romartiden. Här finns även spännande gravfynd från Nidri.

Aghia Minas
I närheten av marknaden inne i staden finns denna underbara barockkyrka som byggdes år 1707. Här visas unika samlingar av träikoner.


Nidri

Vattenfallet i Nidri

Vasiliki

Aghia Mavra
Om du beger dig till Lefkas norra kust så kan du passa på att besöka ruinerna av slottet Aghia Mavra, det är ett slott som härstammar så pass långt bak som från medeltiden. Slottet byggdes för att skydda den gamla staden som låg innanför murarna. Slottet som byggdes redan på 1300-talet hade så många rum som 360 stycken.

Slottet rasade tyvärr samman av alla jorbävningar som härjat under åren i Lefkas, kvar finns nu bara ruiner. Men det är en speciell sevärdhet som du inte bör missa.Så ta med dig kameran och ett par sköna skor och gör ett besök.

   

Dimosari
I Nidri finns ett underbart vackert vattenfall. Det är inte varje dag som man får uppleva ett vattenfall på nära håll så ta chansen och gör ett besök. Vattenfallet är omgiven av mysig grön natur som ger platsen en bris av romantik . I närheten kan du även besöka Kyrkan Agiha Kiriakis.

   

Akritori Doukato
I staden Vasiliki kan du njuta av den härliga utsikten ut över den Grekiska övärlden. Ge div av mot toppen av berget och njut av den otroliga utsiken över öarna som ligger omslutna av det turkosgröna havet. Glöm inte kameran.


Tillbaka till Lefkas