Dom 7 Bästa Sevärdheterna i Athen

   

Kykladiskt konstmuseum
Spännande och intressanta saker och ting från 4000 f.kr. Här finns riktigt gamla upphittade saker från ö-gruppen kylkyladerna som vaser, konst, fotografier, marmor med mera. Helt klart värt ett besök.

Pris:
3,50 euro

Aerosparken
Är en annan härlig park att besöka. Här finns restauranger, zoo, lekpark, fågeldamm och några ståtliga statyer. Du hittar denna park norr om historiska nationalmuseet.


Akropolis
Akropolisklippan som ligger i centrum av Athen, är något som man inte bör missa om man åker på semester till Athen. Klippan som är av kalksen sträcker upp sig 150 meter över havet. Här finns många olika sevärdigheter som också de är värda ett besök. Här hittar du nämligen Parthenon som är Akropolis huvudtempel. Detta tempel bygges som tillägnad till gudinnan Athena som var stadens skyddsgudinna. Vill du se Poseidons berömda avtryck i berget med sin treudd, då ska du besöka erechtheion. Här hittar du även Athenas olivträd som hon planterade för att vinna kampen som skyddsling över Athen mot Poseidon som hon vann.Akroploismuseet hittar du också på klippan, den ligger i den sydvästra delen. Här finns delar av romartidens skulpturer och ruiner.

Pris: ca 12 euro för de vuxna barn upp till 18 år har fri entre.

 

Akropolis klippan

Panatenska stadion
Byggdes 330 fkr. Renoverades på 100 talet av romarna. Här samlades romarna och tittade på när två djur slogs för sitt liv mot varandra. Romarna satt på sina marmorbänkar och hejade på, Detta stadium användes 1896 första gången inom de olympiska spelen. 2004 användes den igen vid de olympiska spelen. Du hittar den Panatenska stadion uppe på erechtheion.

Pris: Fri entre
  Panatenska stadion

Oslagbar utsikt
Lycabettus ligger belägen 273m över havet och här hittar du den allra bästa utsikten över Athen och Akropolis. Här hittar du även kapellet Agios Giorgios, en relativt dyr resturang och ett kafe med glassbar. För att komma hit så finns det bergbana som går varje halvtimme.
öppettider: 09- 23.45.

Pris: Bergbane Biljett kostar 4 euro. Inträde till toppen kostar ingenting.

  Lycabettus

Arkeologiska museet
Här får de se statyer av kända namn som troja och hans arméer, helena, Poesidon, eros och Afrodite med flera. Arkeologiska museét är korat till ett av världens bästa.

Pris: 6 euro

  Arkeologiska Museet

Nationalpark
Här finns lugnet blandat med fågelkvitter. Perfekt att besöka med familjen. Barnen uppskattar ett besök på den nyrenoverade lekparken och djurens minizoo. Ett mysigt besök till den designade fågelparken är ett måste. Här finns även Parlamentet, kolla om det är någon utställning på gång, dom är nämligen öppna för allmänheten. På somrarna om du har tur så kan du få se en konsert utanför parlamentet eller zappion som det också kallas. Går du lite till öster om Zappion så hittar du en gourmetrestaurang som heter Aigli, en utomhusbio samt en nattklubb.
Nationalparken ligger mitt i stan.
  Nationalparken

Tillbaka till Athen