Sevärdheter i Korfu

   

Snäckmuseeum
Snäckor, fossiler och havsdjur hittar du i detta museum. Det finns även en snäckshop så man kan köpa med sig ett litet minne. Hit tar du dig med de blå bussarna med nummer 6 som avgår från San Rocco som ligger i Korfu
stad. Destinationen heter Benitses och ligger ca 12 km i resväg.

Dykning
Dyk ner i korfus spännande vattenvärld. Korfus hav har ett rikt djurliv och många härliga färger med spännande föremål. Dykningskurser finns att gå. Kolla med ditt hotell vad som finns att välja mellan.

Agios Spyridhon
Spyridhornkyrkan, här ligger korfus skyddshelgon Sankt Spyridhorn i en kista av glas.

  Spyridhornkyrkan


Arkeologiska museet
Ett upplevelserikt museeum. Kultur på hög nivå möter du här. Måndag är stängt, men alla andra dagar är öppna för ett besök. Museet ligger lite söder om Korfu. Konstmuseet Grekisk konst med ett litet café där man kan njuta av konsten samtidigt som du njuter av en kopp te.
  Grekisk konst

Gamla fortet
Denna underbara sevärdhet hittar du i Korfu stad vid esplanaden. Det som är så fachinerande med denna sevärdhet är att man kan se både korfustad och albanien på vardera sida om fästningen. En oslagbar upplevelse, kom ihåg kameran. Inne i fortet så finns även en liten shop som säljer lite böcker och kopior av gamla ting. Om du ska åka hit så glöm inte bekväma och stabila skor då det är mycket trappor.
  Gamla fortet

Orientaliska museet
Här finns allt från tibetansk konst till samurajsvärd

  Museum i Korfu

Achillion Palatset
Är du ett stort fan av James Bond eller bara sugen på lite mat för ögonen så ska de bege dig till Achillion Palatset. Här spelade nämligen James Bond in scener från Ur dödlig synvinkel.

Men Palatset är dock inte endast känd för filmscenerna utan här får du beskåda ståtliga statyer och njuta av doften från den underbara trädgårdsblomningen som leder dig in till entrén. Väl därinne så möts du utav konst, statyer och utsmyckninger i alla dess former. Researrangörerna ordnar oftast utflykter till Palatset, men man kan även ta lokalbussen hit.
  Achillion Palatset

Agios Gordios
Om du är sugen på lite sevärdhet men tycker att det är lite för varmt. Då ska du bege dig till Korfus västra sida. Här finns nämligen en underbar strand som påminner lite om Thailand. Här finns gamla vrak, underbart vatten med en härlig strand. Gillar du att dyka så är det här det perfekta stället för dig, här finns nämligen fantastiska grottor att dyka ner och utforska. Avsluta dagen med den romantiska solnedgången som sakta sänker sig ner över himlen.
  Härlig strand

Aqualand
Aqualand byggdes år 1995 och är idag otroligt populär bland turister i alla åldrar.Barnen kommer att älska denna plats och kommer att ha en underbar dag fylld med bad och skoj. Mamma och pappa kan njuta av att ligga i någon av de sköna solstolarna eller varför inte vara med och leka, ni kommer att uppskatta detta lika mycket som barnen.
  Lazy River

Vandring runt korfu
Om du vill upptäcka Korfu som ö så rekommenderas de olika gudieledda vandringar som finns. Du kan även vandra runt på egen hand.

Tillbaka till Korfus startsida.

  Natursköna vandringar