De 7 Bästa Sevärdheterna i Rhodos

 

Rodini Park
En mysig park som ger en härlig svalka på grund av de ståtliga och vackra cypressträden. Här kan du vandra omkring i lugn och ro och bara njuta av porlet från bäcken, där underbara svanar simmar omkring. Parken omges av inhägnader där man kan titta till hjortarna som betar. Bli inte chockad om du möter en påfågel på din vandring i parken, här springer dom nämligen fria.
Den här parken ligger i närheten av Rhodos stad.

Lalysos
En antik stad som ligger belägen på berget Filerimos. Hit tar du dig med bil. Här finns ruiner samt en gammal kyrka att besöka samt beskåda den underbara utsikten. Här finns även ett fik som säljer glass och dryck.Rhodos old town

Lindos

Kalithea källorna

Old town- Rhodos
Hit ska man åka i kvällningen. Då öppnar alla barer och restauranger och musiken flödar ut i ljuva stämmor på gatan. Staden är antik men har en modern touch. Här finns shoppingstråk, restauranger och mysiga caféer. Romantik på hög nivå.

Lindos
Lindos var under antiken Rhodos huvudstad. Ruinerna av staden finns beläget ungefär 55 kilometer söder om Rhodos stad högt upp på en klippa, till toppen tar man sig med åsna eller via trappor som leder dig ända upp. Det är inget att rekommendera mitt på dagen då solen står som högst. Nedanför klippan finns en liten men vacker lagun. Buss och båtturer går från Rhodos stad till Lindos.

   

Kalithea hälsokällor
Rhodos tillhörde en gång italienarna. Det kan man beskåda i Kalitheas hälsokällor. Dom byggdes nämligen utav italienarna då de ägde Rhodos. Källorna sades rena kroppen om man drack av vattnet. Byggnaden är vackert utsmyckat med mosaikstenar.

De Sju källorna
I närheten av tambikastranden finn detta spektakulära naturspel. Här finns stora sötvattendammar samt bäckar samlade. En blandad naturupplevelse med dammar, porlande bäckar, vackra vattenfall som tar andan ur en med vacker skog och natur. Här kan du gå igenom stora mörka tunnlar med rinnande vatten. Det blir väldigt varmt att vandra omkring bland de sju källorna så tänk på detta innan du åker dit. Det är inte alla som klarar av den värmen.

   

Fjärilsdalen
Denna underbara dal ligger mitt i Rhodos stad. Vid ingången välkomnas du utav stora svarta fjärilsmålningar, som leder dig igenom entrén till denna vackra fantasifulla dal. Detta är en fröjd för ögat och själen. Vackra träbroar som leder dig över bäckar omslutna av träd och klippor. Fjärilarna som är rödsvart samlas i klungor och sätter sig på klippor och träd, en oslagbar upplevelse.
   

Tillbaka till Rhodos