Shopping i Grekland

   

Shopping i Grekland
Grekland är ganska dyrt då det gäller att shoppa kläder. Här är det mest loka hantverk, keramik, guld, silver och läder som gäller inom shoppingen. Valutan är euro vilken innebär att priset är ungefär detsamma som hemma i Sverige fast lite dyrare. Skor, sandaler ,handväskor ,mattor, sprit och grekland fantastiska oliver, är något som är prisvärt att handla i Grekland.

Bästa butikerna hittar du i Athen. Här finns det mesta och grekerna rekommenderar Factory outlet. I Athen kan du hitta billiga affären, loppmarknader, mat och klädmarknader. Monastiraki, ifestou är de städer du ska besöka i Athen om du vill hitta billiga marknader och affärer.
På öarna blir det genast mycket dyrare, eftersom att det är så pass bra med turister där.


Greklands fantastiska oliver

 

Prutning.
Man brukar kunna få ner priset med 10-20 %. Talar du lite grekiska så är detta till din fördel då du prutar och kan till och med få ner priset ännu mer. Bankomater hittar du nästan överallt och de flesta kort accepteras. På vissa restauranger kan de neka kort något som är bra att tänka på när ni väljer restaurang.

Vissa loka butiker tar inte heller kort, så det är alltid bra att ha lite lösa pengar på fickan.Dricks är något som de flesta greker förväntar sig att få. Runt 10% brukar dricksen ligga på.Är du på jakt efter lokala kryddor, kaffe, sprit och andra matvaror så ska du bege dig till central market i Athen. Detta är en stor saluhall som erbjuder det mesta inom matvaror och liknande.